Akibat cuppucino


Malam semalam family I datang amik I dekat U sebab my mama nak guna kereta nak pergi kerja besoknya. Haritu tak jadi sevice kereta, tetiba malam tu mama call and asked jadi balik tak. Then I cakap kata kalo jadi pun besok laa. Pastu mama cakap, balik la abah suruh balik, esok mama nak guna kereta pergi kerja. Ok, tadi tanya, sekarang suruh balik pulak, baik tak payah tanya tadi. Hehee. So I pun dengan kelam kabutnya berkemas segala barang yang patut nak bawak balik.

Sampainya mereka di kolej kediaman tersebut abah ajak makan. Aku dah la tak tau mana tempat makan yang best kat Perlis nih. Abah suh bawa je mana-mana selalu aku pergi and suh aku drive dulu. Aku tak nak drive dulu kang balik mesti kena marah sebab drive laju-laju. I like drive laaju-laju! Bestt! Hehee. Pikir punya pikir aku terpikir nak ajak mereka makan kat satu cafe ni. Tempat tu memang cantik. First time aku pergi pun dah tertarik. Romantik kot tmpat tu. Cayang tunggu taw nanti I ajak U makan kat situ. Tapi, alaa. Bukak malam je. U seronok la tu dapat jimat duit U belanja I makan western food.


Dah sampai tu memang adik-adik aku terpegun dengan keindahan cafe tersebut. Memang cantik kott. Serius. Menu sampai, kami pun oder and sabar menanti. First time aku makan kat situ aku order spaghetti cabonara and apple tea. Malam tu sekali lagi aku oder spaghetti carbonara sebab sedap and air lychee tea. Air je yang lain. Hehee.

Sementara tunggu makanan sampai sembang-sembang dulu. Rancak gila kot sembang. Lama tak jumpa and lama tak makan ramai-ramai macam ni since abah kena tukar g Serdang. Sedey. Tengah seronok sembang dengan family, waiter sampai and hantar makanan kami satu persatu. Ok semua perfect. Puas hati lahh dari segi fizikalnya. Datang lagi sekali hantar air abah, abah order air cuppuccino. Semua terdiam, tumpu tengok waiter letak air dekat abah. Kalo aku jadi waiter tu mesti gelabah sebab satu family terberhenti sembang and focus kat aku. Lepas je waiter blah, kami semua gelak besar kot. Gila kecik cawan abah. Macam cawan main masak-masak kott. Aku dah agak abah nak cakap 'Lepas nih tak mau mai dah sini' time waiter tu hantar air tu. Tengok-tengok betul. 'Lepas ni tak mai dah la kak ngah..macam ni punya gaya'. See. I told u before. Hehee. Sowie abah. 5ringgit for that kind of cup. Ngeee. Maybe orang kata ini standard laa. Tapi for us, not.

abah - mushroom soup + cuppucino

mama and anas yang merajuk - fish n chips + carrot susu

alya (salah saya mukanya begitu. maap!) - fish n chips + lychee

aina - Spaghetti carbonara + lassy orange

oh ini saya lahh - spaghetti carbonara + lychee tea

Anas yang mengantuk berjaya ketawa selepas Alya mengatakan buah laici tu biji laici. Dua kali kot sebut 'Biji laici ni besaq-besaq la'. Dia yang tido ke Anas yang tido, or kena tambah power spek. Hahaa. Carbonara beliau gila creamy. Nak termuntah pun ada. Tapi sebab lapar, berjaya juga aku habiskannya. Hehee. Lastly anas order gak sumthing tapi macam tak best. Milo ais satuu. ^_^ 

Oh ya, do u see betapa romantiknya tempat nih. Suka! Nak pegi lagi! Tapi akibat cuppucin abah, abah dah tak mau pegi dah. Tak pe, I pegi dengan kawan-kawan. Hehee.

4 ulasan:

byebye kitty berkata...

hoi , anas minum milo panas lahh

pOlkadOnut berkata...

Oh tersasul. Hahaa.

hamstercomel berkata...

hehe
i rse cm tau je cafe nie...
harap abah u bsabar k
tp i tgk mmg kcik cawan nye
adoi...

pOlkadOnut berkata...

hamstercomel :
mesti la u tau. hehee. memang kecik. kecik sngat2. cam cawan mainan tu. huhuu. tobat abah tak mau p dah. hehee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...