Domo-Kun !

Thanx to 1cottage  for da Domo-Kun softie !

parcel arrived
06/06/10




Bring domo around
08/06/10


*i luve domo. soon date at Cameron Highland on 14-16 June 2010*

Tukar selera.



Dulu Adamaya


Sekarang...


Benci Bilang Cinta


nape tukar selera tengok cita indon?
ini kerana, disebabkan cita yang ganti adamaya xbest xbapa minat,
so, saya beralih ke tv lain dan jumpa cita nih.
tiap-tiap petang chup dah nak tengok tv.
abah, no worries..
minom petang dah ready!
^_^


suka amani (mia sara nasuha) dalam adamaya
cumel!

*nak-nak anak cumil cam ni gak la nanti  =p




selasa uh selasa.

nape ngan selasa? huhu. meh nak cita. dah 2x selasa dah jantung neh dup dap. dup dap. nape ngan...

selasa last week?
slasa last week? nape ye? haa..selasa last week dpt akj. taw x pedia tu akj? haa. akj tuh ANUGERAH KETUA JABATAN. xtaw ag ea amenda tuh? uhuhu. cmne eh nak cita. haa.. kalo untuk budak-budak pandai.. i mean budak-budak U, dipanggil anugerah dekan.. am i rite? akj nih pon lebey kurang camtu lah. huhu. alhamdulillah sem nih dapat ag akj.

selasa this week?
ha. selasa bru dua ari lepas ada... ada pe ek? da akj ag lar.. pe ag.. caya x? huhu. xlar.. ape ke gila anugerah ke aku nih. xlar.. da benda yang paling penting untuk sem nih.. pedia? final projek! alhamdulillah berjalan ngan lancar.. tp da gak la xpuas hati coz panel-panel suma tanya soklan yang kami xduga. bajet tanya len, tengok-tengok tanya len. xdak prepare lak tu benda yang depa tanya tuh. hadey. pape pon da lepas dah. yang wat bangga skaleh...



* uhuhu, bangga gler. tp result btoi xkuar g. xmo la kecoh-kecoh. tp asa cam da kecoh dah kt cini. huhu.

who's the cutest?


nk taw tak sape pling cute?
follow tis step ya kawan-kawan
ya u guys..
first, bukak google.com..
pastu,
taip 'who's the cutest?'
pastu an,
kelik button 'i'm feeling lucky'
and..



*macam pic dibawah neh*




http://9gag.com/photo/19797_full.jpg


Good Luck!
ouh yeah! :)

ku bukan aku




Lama sungguh hari berlalu
Hening malam menyiksaku
Bila bersendirian sepi jadi pilu

Kau pergi aku yang hilang
Sedikit pun hidup tak senang
Langit cerah ku renung mendung kelabu

(korus)
Kerana diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Fikiran tak keruan
Jiwa rasa kekosongan
Diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Pulangkan dia ke pangkuanku

Yang digemar menjadi bosan
Sukarnya cari ketenteraman
Bila hati bersedih semuanya tak betul

Ku cuba setabah hati melupakan
Dirimu dari ingatan
Tapi semakin dicuba semakin rindu

(ulang korus 2x)


this song 4 u my sweety pie. mizz u.. nnt blek ye cyg? le kta g piknik. huhu

~sengal~

smalam ttba je abg aku kol.
plek gak.
kalo dia kol, mesti da pape.
susah la dia nk kol xde sbab neh.
xpnjam det, nk mntak det
nak kata rndu, mustahil
mesti dia da nak mnunjuk pape nih

pedia ek?

abg : helo
sy : ha, helo. awat?
abg : awt? xle ka nak kol?
sy : xaih, kalo kol mesti da pape. awat?
abg : saja la kol.
sy : tipu la. msti da pape. pedia?
abg : wahahaha *gelak dgn angkuhnya* abg duk kt dewan nih. tgk artis nyanyi. LIVE! da faizal tahir, farah af, amy search.
sy : ha, pehtu? awat?
abg : dak la. saja nak gtaw
sy : ceih! tu ja nak gtaw? tu ja motif tepon?
abg : ha la. awat? xjeles ka?
sy : nak jeles wat pa, stakat artis tu, faizal tahir n amy search, xheran la. xbest pon! *sory to pmnat artis neh*
abg : la. abis, nak artis mana? artis mana yg best?
sy : mana2 ja la yg best.
abg : xjeles ka? le salam2. tgk depan2. live. wat dlm stdium. da air cond ag. haa.
sy : huh! xjeles pon. tu ja ka motif tepon neh?
abg : ya la. hahaha *gelak ngn angkuhnya*


then bnyi bsing, dh start kot. kmi pon stop koling.

pa pnya abg la. xdak motif tepon nak wat kmi adik bradik jeles.
n i wonder why kmi xjeles ciput pon x.
myb sbb artis yg kmi xmnt kot. n out of mood smalam.
cian gk kt dia. xde respon yg dia nak dri adik2 dia.. haha! i loike!
about 3 jam peh tu antar neh


video
Dia br slman dgn ku

...weird...

abah rini maw lak kuar shoping.
salu dia malas.

xajak pon dia.
dia sniri yang rela ati maw kuar.
salu oder n delivery ja.
tp rini len.

huhu

rini anak2 xde mama kuar jejalan ngan abahnya mencari barang2 keperluan umah.






fyi : my mom outstation at Penang. miz u mOm!

hati pon sakit !


meluat aku g kedai tu tadi. .xyah kot gtaw kedai pa. cashier dia cam pa g. muka masam, keja cam xmo keja,wlaupon aku jarang g kedai tu tp muka dia xbesa nampak la sbom neh, pekerja baru myb. snyum sket pon xdak. xmo keja,

blek la weh !
sakit ati toi


aku ska g kedai tu. sbab barang2 dia bley kta hmpir semua murah belaka. tp yg xle tahan tu cashier dia ar. ble kata suma cashier dia

sombong !
cam pa g


senyum ckop susah !
bg det baki nk kta trima kasih ka xdak !
buh barang ska ati campuq mkanan n racun !
memang terok !

t.e.r.o.k !


nak kta kdai taraf 5 bntang,
hampeh !
bnyak barang bedebu da la.
eee !
geram la aku ngn depa tuh


penah skali mak aku bli keta menan kt adik aku, suh chek whether le berfungsi or not. dia chek2 then mak aku terperasan dia tertoek kan sumthing. dia wat xtaw ja.. mak aku ngat thats ok la kot. then bler blek, xbfungsi, mak aku g la blek n mntak tukaq.. noe wat they said .cashier cerdik pandai tu la. 'xble tukar sbb da jual, n dah check tadi berfungsi, xbole tukar kalo dah beli.' .sumthing like dat la. sakit atinya. aku xdak time tu pon sakit ati, mak aku ag lar. siap kata xmo p dah kedai tu. wat kata suma customer cam mak aku, xdak sapa mau p kedai ang dah n

u deserve it !


sapa bdak jitra maybe taw kedai pa yang aku mksudkan



*exited waiting for crocs n cardigan orders arrive*



miss u~


cne nak stat nih..

jap, nk pikiaq jap..

2 minik kemudian

oke la..
i admit it.
sy rindu awak aina !
.at last. .lepas buang ego.
huhu

aina tu my sis taw..
jgn ngt kami les
huhu



.klik kalo nak tgk ag jelas muka kamik dua. ;)


windunya awak xdak
xdk sapa nak le saya buli, xdak sapa nk le saya kaco, xdak sapa nak le saya mgusik,
xdak sapa nk tman saya shopink n jalan2 kat aneka.


.klik untok g myspace dia. ;)


aina..
blek la cepat..
borink la awak xdak.
mesti awak suka kan saya wat pengakuan cenih, 1 M'sia taw
^_^


p.s :
kami dua mmg rapat
kami adik bradek mmg ckp saya awk ;)
my sis g kem kt gnung jerai. .pe la dia wat skrg.

formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/polkadonat

sangat tak suka!


memang betoi kata orang..
idop neh ibarat roda..
sekejap di atas n sekejap di bawah

this is da bad day in this week
.betoi ka bi aku neh. .blasah ja la aih.

smalam pulon la satdy tahap bangang.
.yaka. asa tidoq ja lbey. .huhu.
2 test skali gus.
tak dan nak stdy.

padia jawab td pon xtaw.
cdey gila.
xpe la. xde rzeki.
manusia neh xle lari dari ksilapan
nobody perfect
cam lirik lagu miley cyrus tu
.layannn.

nape cakap idop ibarat roda ?
sebab kali nihh duk kt bawah lak

roda pe tu ?
.huhu.

nape le jd cam tu ?
sebab test tadi mcam xstady pape ja.

pe cer ?
dpat2 ktas trus blur.
tgk kiri tgk kanan, org len plon wat..
aku tcengat g,
glabah bak mr. bean jwb test
dah glabah tros jadi blank.

tak stady ker ?
da plon stady da malam sblom tu..
sampai cicak n lipas pon snggup tman stady lwat malam..

frust ker ?
frust la gak..
asa cam sia2 jer usahaku slama neh..
.ceih. .padahal tido ja lebey.

nape ?
myb sebab aku push otak nih suh stady kot.
sampai dia jadi tepu
dapat je ktas, xle jawab.
patot cairkan dulu tadi..
bru le jawab ngan lancar.


~ haha ~

..Tea Bags..


Apa ada ngan tea bags? ha.. meh tengok.. macam-macam ada.. huhu


~ pyramid ~


~ dove i guess ~



~ lets take a bath ~


~ please line up , boss first ~


~ with love ~


~ use to drink but not to wear ~




[15.jpg]
~ pregnancy measuring ~


the conclusion is...




Two Guys funny preformance



* suka tengok time dia jd kechik tu.. lawak gler.. sat2 trik bju.. cumel gler.. haha. penat gelak.. ^_^

...mushkil...



nape la tak le wak pensel box ?



nape la kena wat kad topup kalo nk pinjam buku ?

.ilutrasi smata-mata. .huhu.


nape la tak le pakai yepon ?
.bukan kaco org pon kalo nk dgr sekalipon.



nape la tak de tenet?




Nape la layanan dia teruk tak memuaskan ?



nape la susah sangat nak masok library ?

da ka org nk curi buku dalam pensil box tuh ?

nape la bnyk nape nih ?

huh!

walaupon xsuka library nih.. tapi da gak yg suka..

sebab ape?

sebab dia C.O.O.L ..


~ahaha~

Tazkirah Remaja: Perbuatan zina bunuh rasa malu


Bersama Mohd Zawawi Yusoh


2009/12/30
BUAT dosa siang malam tidak kira masa. Apa sudah jadi dengan umat Islam kini? Bersolat tetapi berzina. Ketika umat Islam berpuasa dia pula buat kerja laknat.

Ini yang diberitahu kepada saya seorang ibu yang mengadu mengenai anaknya dan aduan seorang isteri dengan perangai suami yang bermalam dan mengaku berzina dengan “kekasih baru.”

Saya masih ingat lagi kata-kata datuk saya ketika beliau mengajar di rumahnya dengan katanya, berzina seronok sekejap tetapi derita sampai ke neraka.

Tazkirah kali ini ingin saya menulis mengenai akibat berzina yang nampaknya sudah menjadi perkara biasa dan semacam tidak ada apa-apa perasaan pada pasangan sama ada remaja, dewasa atau tua.

Percayalah, kalau Allah marah mesti ada azab sama ada azab sementara di dunia dan apa lagi di akhirat. Di antara akibat buruk dan bahaya terbabit ialah:

1. Dalam zina terkumpul bermacam-macam dosa dan keburukan iaitu berkurangnya agama si penzina, hilanga sikap warak (menjaga diri dari dosa), buruk keperibadian dan hilangnya rasa cemburu.

2. Zina membunuh rasa malu, padahal dalam Islam malu adalah suatu yang amat diambil berat dan perhiasan yang sangat indah khasnya bagi wanita.

3. Menjadikan wajah pelakunya muram dan gelap.

4. Membuatkan hati menjadi gelap dan mematikan sinarnya.

5. Menjadikan pelakunya selalu dalam kemiskinan sehingga tidak pernah berasa cukup dengan apa yang diterimanya.

6. Akan menghilangkan kehormatan pelakunya dan jatuh martabatnya, baik di hadapan Allah mahupun sesama manusia.

7. Allah akan mencampakkan sifat liar di hati penzina, sehingga pandangan matanya liar dan tidak terkawal.

8. Penzina akan dipandang manusia dengan pandangan mual dan tidak percaya.

9. Zina mengeluarkan bau busuk yang mampu dihidu oleh orang-orang yang memiliki qalbun salim (hati yang bersih) melalui mulut atau badannya.

10. Kesempitan hati dan dada selalu meliputi penzina. Apa yang ia dapati dalam kehidupan ini adalah sebalik dari apa yang diingininya.

Ini kerana orang yang mencari kenikmatan hidup dengan cara bermaksiat kepada Allah maka Allah akan memberikan sebaliknya dari apa yang dia inginkan dan Allah tidak menjadikan maksiat sebagai jalan untuk mendapatkan kebaikan serta kebahagiaan.

11. Penzina mengharamkan dirinya untuk mendapat bidadari jelita di syurga kelak.

12. Perzinaan menyeret kepada terputusnya hubungan silaturrahim, derhaka kepada orang tua, pekerjaan haram, berbuat zalim serta menyia-nyiakan keluarga dan keturunan.

Bahkan, ia boleh membawa kepada pertumpahan darah dan sihir serta dosa-dosa besar yang lain. Zina biasanya berkait dengan dosa dan maksiat yang lain sebelum atau bila berlakunya dan selepas itu biasanya akan melahirkan kemaksiatan yang lain pula.

13. Zina menghilangkan harga diri pelakunya dan merosakkan masa depannya di samping meninggalkan aib yang berpanjangan bukan sahaja kepada pelakunya malah kepada seluruh keluarganya.

14. Aib yang dicontengkan kepada pelaku zina lebih meninggalkan kesan dan mendalam daripada asakan akidah kafir, misalnya kerana orang kafir yang memeluk Islam selesailah persoalannya.

Tetapi dosa zina akan benar-benar meninggalkan kesan di dalam jiwa kerana walaupun akhirnya pelaku itu bertaubat dan membersihkan diri, dia masih berasa berbeza dengan orang yang tidak pernah melakukannya?

Jika wanita yang berzina hamil dan untuk menutupi aibnya ia mengugurkannya. Dia berzina dan membunuh jiwa yang tidak berdosa.

Sekiranya dia ialah seorang wanita yang bersuami dan melakukan kecurangan sehingga hamil dan membiarkan anak itu lahir, dia memasukkan orang asing dalam keluarganya dan keluarga suaminya sehingga anak itu mendapat hak warisan mereka tanpa disedari siapa dia sebenarnya. Na'udzubillahi min dzaalik.

15. Perzinaan menyebabkan menularnya penyakit seperti Aids, siphilis dan gonorhea atau kencing bernanah.

16. Di antara azab di akhirat nanti penzina akan dibesarkan kemaluan, baik lelaki atau perempuan sebesar Bukit Uhud. Anda tahu besar mana Bukit Uhud? Semoga kita dan anak keturunan kita terselamat dari bencana durjana ini.



*i got this from my mum.. dia emailkan untuk saya

Malaysian next tOp mOdel



hahaa.. dpt gak jadi model sat tadi.. ahaha
cam besa.. ari ahad je msti lect nak wat impromptu speech..
last2 week turn aku dah.. first candidate lak tu.. hadoii.. xdan nak prepare pape .nama pon impromptu. sampai education pon da xtaw pa benda.. pnya la ketaq.. smpai beler..
tadi turn abe .dak classmate tua staun. da la sket xpueh ati coz td wat dua owg candidate ja.. turn kami rtu 3 0wg.. .xpa la. .small matter ja.


dsebabkan dia xdak tjuk nk potpet, madam bg tjuk BEAUTY tuk arini.. dia pon setat la speech dia..
kusyuk dk tgk dia cakap, aku dok pasan dah dia duk relin2 elly .ma pwen. mesti elly nak kena pape nih.. peh tu tetiba dia tgk aku.. hah! da xsedap aty dah.. mesti nak kena nih.. then tros dia kata

'i would like to invite anis as a model'

omg! tkjut gila ak.. tetiba ja kena.. ngat elly yg nak kena.. aku xmo.. .uhuk. dak2 blakang dah riuh dah.. depa tu suka sangat la bla aku kna ceni nih.. mmg xmo.. malu gila.. dah taw aku neh segan nak bedpan n diri depan org ramai.. aku gak la dia nak pilih.. .the choosen one. .ahha.


disebabkan nk jaga aty abe.. aku pon g la.. madam snyum ja bla aku kna.. yg dak2 riuh tu suka sangat la depa.. duk sengeh2 kat blakang nun.. huh.

diri2 ja dpn tu.. hadoi.. tgk muka depa.. sengeh ja.. dalam aty dah agk.. mesti da nk kena ngn depa nih.. tgk2 btoi! depa perli kasut bkilat la pa la .padahal kasot awai2 sem ritu g. depa nih memang.. pantang da can sket.. keja nak kenakan org ja..

madam asyik snyum ja dari td.. malu seyh... depa nih suka malukan aku.. xpe la.. dah nak abeh sem dah.. benda2 ceni la nk wat hampa ngat kat aku an2? .cam lagu doremon la plak. ngat ka depa kt aku nanti ey? .prasannya. .tah2 depa xska kt aku pa.

pape pon.. thanx abe.. dh tercapai la impian nak jadi model.. model camtu pon jadi la.. haha.. ketaw weh diri dpan tuh.. compem xnak jd model.. .model pendek,sapa nk amik. sminit pon xle org duk prati.. xsnang duk aih..ag la bjam2.. tu pon dah le wat as an experience dah.. model as a beauty lak tu.. bangga wehh.. ahha





* burn2 aku pon da gk nk ameh aku jd model..

* otw nk g klas design pon da gak yang 'tguq' heran sunggoh !

* kalo la aku puteh cam na la agaknya eh? *
* sok da 2 kuiz windukan aku *

The Carnival





Smalam g Carnival kt SP nih.. bole than best la.. pekerja-pekerja dia encem2 blaka.. haha.. .dan ag usha. .deh.

pagi2 :
asalnya plan nk btolak peh sbuh la coz ari jmaat kan.. abh nak mayang jumaat.. tapi besa la kami.. plan bkan main.. .cam pa g. last2 pkl 8 lbih bru btolak dari umah.. da yg bgn lmbat .aku la tuh. mnd lmbt la .tu adek aku na. aku bgn lmbt.. tp mnd awai.. .cmna tuh ea?. mcm2 la ragam suasana pg2 kt umh 102 nih.. .ahaha.

sampai SP :
ngat xmo mkn dh.. .excited la katakan. .cuti xp mana, ni bru parents free kit. .last mnit pnya plan. tp abah xmo.. dia xmo anak2 dia lapa nnt.. .sbb mknan kt dalam mhal. .huhu. snggah mkn kt kedai sorang m.cik tu.. .bole than sdp mehon dia ayaq teh o pon sdup. i'll giv u 3 bntang.. huhu

sampai Carnival :
xnmpk org pon.. keta pon xbnyak.. btoi ka bkak nih.. ka dh ttp.. haha.. .jahatnya mulot. upa2nya xbkak ag.. pkoi sploh bru bkak.. cib bek sampai dkt2 pkoi sploh.. apa daa abah nih.. kata pkoi 8 da bkak.. mgarut ja aih.. .abh wat mka xbsalah time tu. xsia2 kami bgn lewat.. haha..

da masok dalam :
loker da cngeh weh.. da xmcam dulu.. da pakai atomatik.. .perak la sket time tu. huhu..
salin2 baju.. tuka2 tudung.. then terjun! haha.. best.. peh lma brndam nmpk da segrup dak india mai.. bratuq elok ja.. dri rndah sampai tnggi.. p mana pon depa bratuq weh.. baguih depa nih.. tp nmpak cam pagaq umh.. haha.. rugi aku xtgkp gmbaq.. camra dlm loker.. malaih nk bkak.. ag pon xdk sapa nk jaga.. suma pakat berendam.. haha


yang suka :
pekerja dia encem2.. =) .pndai depa nk trik phtian.
bole naek papan longsoq kale biru .last2 abh bg gk nek. BEST!
nek papan longsoq wana ijau bnyk kali =)
dapat mkan free .free ka. .ka mama da byaq.


yang x suka :
geng2 india tu mndi kasaq
.cam tmpt tu bapak depa pnya. .geng cina pon sama.
tnggu ayaq tumpah .cam kt bkit merah tu. 3 kali duk tnggu tgk xdan2 gk.. heran sngguh.. .aku ralit ka.
da tmpat xle men kalo pkai traksut n tdng
.mengong. .xbg sdh. .bkn ak rgi,ampa yg rgi.
kulit burn. .ahad da nk strt kelas. adey.. xsuka aih



cari2.. mna ak.. jmpa x?





jmpa x? xjmpa? xpe la xjmpa... nk wat cne.. ak na da pon dlm gmbaq tu.. huhu 1 pon xdan nk tngkap gmbaq weh.. xdan saipa tah.. best x mncari? huhu..

UTHM

Salah ke apply UTHM?

Jauh ke?

Menyusahkan ker?

Aku x tnya depa lu ker?

.asa mcm tnya dh. .ke aku ilang ingatan neh.

ritu... lbih kurang cni lar citanya ->

Aku : nanti nak apply U.. nk plih U mna ek? cmpius la.. U mna ea? xmo U jauh2.. susah nk blek.. .nk ngis.

Mama : UKM. dkt ngn abh bla abh g sana.. =)

Abah : ikot ska la... kan ang yg nk blaja. =I

Peh pikir2 n ak wat kptsan sniri nk apply UTHM first.. sbb ak dgr tu U yg trbek.. n ramai mmber nk apply U tu.. so, da kwn.. ^_^

Tapi....

Peh dah apply tu..

Dh submit benda alah tu..

Dh bhari2 brlalu lpas aku sbmit bnda tuh.. .smpai kna p kngaq nk pos. .dasat.

Bru sat td abah tgk yg ak salah isi i mean salah print tu,

Then...

.jeng jeng jeng.

Abah : UTHM kt mana?

Aku : J.o.h.o.r .tsekat2 ak sebot sbb ak dah fell smthing wrong gna hapen. .dh le dia pnat2 blek drive jaoh2.

Abah : JOHOR?? Awt yg jauh ngt? Dh xdk U yg dekat2 ka.. org nk snang, ang cari ssh.. U dkt xdk ka kos tu?

.aku dh agak dah. .dari nada dering pon dh taw. .hadey.

Peh tu ak wat pe g, diam je la.. dgr je la.. .sampai adek ak pon kna mrh skali.

.nk bgurau la kononya, last2 dia pon kna mrh. .why?. .becoz of me.

ak dh xtaw nk kta pe.. asa2 ak la kan.. seingat ak la kan.. kalo ak xilang ingatan la kn.. bfore this ak dh sedia mklum (cewah!) yg ak xtaw nk apply U mana n ak dh tnya bnyk..bnyak..bnyak kali dh.. bla aku wat kptsan sniri, cni lak jdnya.. tu blom ak tkar kos ag.. wat kta ak tkaq kos yg ak mnat n dpa xbknan.. ntah pa la jd time tu eh?dono wat tu say wat gna hpen.. hurmm..

* salah saya ke abah? salah saya ke? saya mntak maaf bnyak2 kt abah kalo saya da wat salah n wat abah marah n wat abah xska n wat abah xsnang duk n wat abah geram n wat abh pnin pala pk kan saya n wat abah mcm2 ag.. i always do this to u kan abah.. dari dulu sampai skrg saya salu wak masalah kt abah.. saya salu wat abh kna kuarkan bnyk det utk saya .alamak, dah nangis. anak pe la aku neh.. cian abah.. cian mama jua.. im so sorry if i always wat prgai camni kt abah n mama..

*camane la ak nk balas jasa bek mama n abah ni

*bnyaknya dosa ak wat kt depa

*sempat ke ak nk balas jasa depa ni


aku asa kn...


.memang salah aku.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...